02 Ocak 2013

IMDb'ye Göre 2012 yılının En İyi 10 Dizi Listesi


Sinema ve dizi severlerin kuşkusuz en çok rağbet gösterdiği kaynak IMDB'nin kullanıcılarının derecelendirmelerine dayanarak yaptığı 2012'nin en iyi 10 dizi listesini sizler için BirDizihaber'e de taşımak istedim. Zira bir çok kişinin de aynı yönde bir sıralama yaptığını düşünüyorum. 

10. True Blood



Geçtiğimiz yaz 5. Sezonunu tamamlayan True Blood öncelikle bir vampir dizisi olsa da içinde bulundurduğu çeşitlilikle vampir dizisi kalıbına sığmamaya başlayan dizilerden. İçinde cadılar, periler, şekildeğiştirenler, kurtlar ve daha karşımıza nasıl bir varlık çıkarabilirler dediğimiz varlıkları barındıran True Blood, sadece içerdiği yaratıklarla değil seksin, şiddetin, kanın, arzunun da oluk oluk aktığı sahnelerle seyircinin ilgisini çekmeyi başarıyor.



9. Supernatural



IMDB'nin kullanıcılarına göre annelerinin öldürülmeleri üzerine avcı olarak yetişen iki farklı karaktere sahip kardeşin hikayesine yer veren Supernatural'ı izleme nedenleri arasında iyi yazılmış güncel ve her türlü farklı varlıkları içeren geniş kelime hazneleri ile güçlendirilmiş diyalogları var. Dizi her ne kadar ciddi değilmiş gibi görünse de içeriği bakımından karakterleri üzerinden merak uyandırıyor.




8. The Vampire Diaries



4. Sezonunu tamamlamak üzere olan The Vampire Diaries için IMDB kullanıcıları, ilk önce sıradan bir teenage dizi olarak benimseyerek başladıklarını, öyle de olduğunu fakat daha sonra dizinin ve karakterlerin günbegün geliştiğini ve diziden düşündüklerinden daha fazla keyif aldıklarını itiraf ediyorlar.





7. Dexter



IMDB'nin sıralaması konusunda çoğu izleyiciyi hayal kırıklığı uğratacak tek dizi bu olsa gerek. Zira Dexter'ın izleyicileri hiç bir zaman 7. liği kabul edecek izleyiciler değil. IMDB'nin kullanıcılarına göre Dexter, bir seri katilin bakış açısını, duygularını bir kenara bırakarak nasıl rasyonel davranılabilindiğinin görsel anlatımı. Diziyi izlerken bir seri katili sevebilip, kurbanlarından da nefret edebiliyorsunuz ve bu sizi içine girdiğiniz karmaşık duygularınızı düşünmeye itiyor.



6. Once Upon A Time



Bu sene 2. sezonu yayınlanmakta olan dizinin IMDB kullanıcılarına göre kendine çeken en önemli tarafı detayları ve ustaca nüansları. Bünyesinde bir çok masalı barındıran dizi izlerken sizi masal dünyasında gezdiriyor ve ne çok masal bildiğinize siz bile şaşırıyorsunuz. 2. sezonluk serüvenini göz önüne aldığımızda 6. sıra dizi için oldukça başarılı bir konum.




5. How I Met Your Mother



Ha bitti ha bitecek derken geçtiğimiz haftalarda 9. sezon onayını alan Himym'dan kimi izleyici artık usansa da (örnek: ben), kimi izleyici bıkmadan usanmadan takip etmeye ve hala çok eğlendiğini iddia etmeye devam ediyor. IMDB kullanıcıları karakterilerin duygusal, eğlenceli ve her zaman olmasa da realistik olmalarından dem vurarak artık başka bir sitcom'un onun yanına dahi yaklaşamayacağını savunuyorlar.



4. Breaking Bad


Geçtiğimiz yaz 5. ve aynı zamanda son sezonunun ilk yarısı yayınlanan ve 2013 yazında 5. sezonun ikinci yarısıyla son bulacak Breaking Bad dizi tarihinde izine zor rastlanacak bir özgünlük ve oyunculuk performasıyla izleyicilerinin aklını başından almayı başarıyor. Dizideki her ayrıntı, her olay o kadar ince işleniyor ki izleyiciler dizideki en ufak tutarsızlıkta bile isyan edecek kıvama gelebiliyor. Karakterler o kadar başarılı yansıtılıyor ki izleyici onlara sevgi ile bağlanıp uyuşturucu ve kanunsuz bir iş üzerinden devam eden hikayeden mutlu son bile bekleyebiliyor.



3. The Big Bang Theory



İzleyicilerin bozdu bozmadı tartışmalarının gölgesinde 6 sezonu yayınlanan The Big Bang Theory, "nerd" diye tabir edilen bizim dilimize inek olarak çevirilen sıfata nail olan Leonard ve Sheldon'ın hikayesi. Onların kendi içlerinde renkli ama bizim için sıkıcı bir hayata karşılık gelen yaşantısını izlerken aslında çok eğlendiklerini ve hayata bakış açısı farklı olan insanların olaylara nasıl reaksiyon verdiklerini görmek oldukça keyifli. Özellikle karşı cinsle olan ilişkilerindeki tavırları görülmeye değer.



2. The Walking Dead


Dizi dünyasında zombi açığını 3. Sezondur başarılı bir şekilde kapatan The Walking Dead IMDB'nin izleyicilerine göre sinematografik kalitede, karakterlerin rollerini izleyicinin bağ kurmasını başaracak kadar iyi kotardığı, zombilerin, -bazı yapımların çeşitli sebeplerden dolayı (bütçe problemleri, başarısız makyaj ekibi...) başarısız olmasına rağmen- oldukça gerçekçi olduğu, mekan seçiminin iyi ve detaylara önem verilmiş olduğu bir dizi. Senaryosuna ise zaten diyecek yok. 2. Sezonda biraz duraklasa da 3. Sezon izleyiciyi sarsmaya devam ediyor.



1. Game Of Thrones


Game of Thrones, zirve için hiç bir zaman şaşırtıcı bir sonuç olmasa gerek. Yazının başından beri birincinin hangi dizi olduğunu bilenlerin çoğunlukta olduğunu varsayıyordum. IMDb kullanıcıları için Game of Trones'un Steam punk tarzında jeneriği ve seri boyunca hiç fire vermeyen kalitesi ön planda. Kitaplar bu kadar çok satıp bu kadar gelir elde ettiriyorken dizinin de bu mükemmeliği koruması ve dizi için servet harcaması çok da şaşırtıcı olmadı. Fakat seyirciler için sürpriz olan bir şey vardı ki  kitapları okurken kafalarında canlandırdıklarını ekranda görmek onlar için göz kamaştırıcıydı. Unutmadan hatırlatalım serinin 3. sezonu 31 Mart'ta başlıyor. (Nasıl unutabiliriz ki dediğinizi duyar gibiyim :) )



Not: Birebir çeviri değildir. Orjinaline buradan ulaşabilirsiniz. Nida Fin'e teşekkürler :)
handecloud@birdizihaber.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder