24 Şubat 2013

Televizyon Dünyasından Haberler - 24 Şubat 2013

Şubat ayını da bitiriyoruz ve Mart ayının gelmesini ve bitmesini artık daha çok istiyoruz. Çünkü Game of Thrones 31 Mart'ta (TTİ: Türkiye Takvimi ile 1 Nisan'da) 3. sezonuyla geri dönecek. Zaman daraldıkça HBO da yeni sezonla ilgili videolar paylaşmaya başladı. İlk önce "Kaos" adıyla yayınlanan videonun ardından geçtiğimiz hafta ortasında "Jimmy Kimmel Live" programı içerisinde yayınlandı. HBO, böylece kendi kanalında yayınlamadan önce 3. sezon fragmanını ABC'de yayınlayarak uzun süredir bekleyen izleyicilerinin de gönlünü aldı. Video, televizyonda yayınlandıktan hemen sonra Youtube'a yüklendi. Yukarıdaki video ve aşağıdaki 3. sezon fragmanının altyazıları eşekherif'e aittir. Fragmanın yanısıra yayınlanan poster de bizi heyecanlandıran bir başka güzel haberdi. Soldaki resmin üstüne tıklayarak posterin tam halini görebilirsiniz.

Sezon ortası başlayan iddialı yapımlardan The Americans, haftaiçinde 2. sezon onayını kaptı. 

"The Americans kısa zamanda FX'in öne çıkan dramalarından biri oldu" diyen FX Başkanı John Landgraf sözlerine şöyle devam etmiş: "Dizi oldukça güzel yorumlar aldı ve kalitesini devam ettirerek seyirciyi ekranlarda tutmaya devam edeceğine güvenimiz tam."

The Americans'ın sezon prömiyeri 5.11 milyon kişi tarafından izlenerek FX'in şimdiye kadarki en çok izleyici sayısına ulaşmıştı. 2. ve 3. bölümlerdeki hafif düşüşlerin ardından 4. bölümde oranlarını yeniden yükselten dizinin 1. sezonu 13 bölüm olacak.



Geçtiğimiz ay içinde iptal olan Don’t Trust the B—- in Apartment 23'ün başrol oyuncularından James van der Beek CBS'in yeni komedisi Friends With Better Lives ile ekranlara dönüyor. 
Friends'in yapımcılarından Dana Klein'in projesi 30'larında olan ve herbirinin kendisinden daha iyi olduğunu düşünen bir grup arkadaş etrafında dönüyor. Aaron Kaplan da yardımcı yapımcı olarak ekipte yer alacakmış.
Beek'i de Will adında sadakatsizliği sonucu boşanan ve bu nedenle kasvetli bir hayata sahip bir jinekoloğu canlandıracak.
Beek'i son olarak kendisinin havalı ve narsistik versiyonunu oynadığı Apt. 23'te izlemiştik. Dawson's Creek dışında One Tree Hill, Mercy ve Law & Order: SVU'da konuk oyuncu olarak roller aldı. Ayrıca Robin Sparkles'ın erkek arkadaşı Simon rolüyle How I Met Your Mother'a da konuk olmuştu.

Geçtiğimiz sene Mork & Mindy'den sonra neredeyse 30 yıl sonra Robin Williams'ın tam zamanlı olarak ekranlara döneceği haberi günyüzüne çıkmıştı. Haberler içerisinde projenin iyiden iyiye ciddileştiğini de birkaç hafta önce yazmıştım. Ally McBeal'in yaratıcısı David E. Kelley ile yeni bir ofis komedisi pilotu için çalışan (Crazy Ones) kadro kadın başrolü bulmuş görünüyor.




Buffy the Vampire Slayer ile tanınan ve son olarak ömrü kısa süren The CW dizisi Ringer'da oynayan Sarah Michelle Gellar'ın bu proje ile yeni bir sayfa açacağı belirtiliyor.
Modern Family'nin 30 bölümünü yöneten ve bunun yanısıra New Girl ve 1600 Penn'de de iyi işler çıkaran Jason Winer, bu reklam dünyasından geçecek olan bu yeni komedinin yönetim koltuğuna oturacak. Robin Williams, Simon adında kızının da çalıştığı üst kademe reklam idarecisini canlandıracak. Tahmin edebileceğiniz üzere Gellar da Williams'ın kızı ve aynı zamanda reklam ajansının kreatif yöneticisi Sydney'i oynayacak.
CBS henüz pilot bölüm konusunda çalışmalarda bulunuyor ve önümüzdeki yaz ortasından önce bir sipariş haberi gelmesi beklenmiyor. Konu ile ilgili haberleri takip etmeye devam edeceğim.


BBC'nin kült dizisi Doctor Who ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yazdığım 3D haberinden sonra geçenlerde Steven Moffat, bir fan buluşmasındaki bir söyleşide dizinin 50. yıl kutlamalarıyla ilgili önemli bilgiler vermiş. Bu bilgileri maddelerle sıralayacak olursak:




- 7. sezonun ikinci yarısı Mart ayında başlayacak ve sonbaharda 60 dakikalık ve 3D çekilecek bir özel bölüm yayınlanacak.
- Özel bölümün ardından "yılın geri kalanında" An Adventure and Space and Time adında bir belgesel drama yayınlanacak.
- Bir Doctor Who klasiği Christmas Özel Bölümü ise 25 Aralık'ta yayınlanacak.
- 50. yıldönümü için sadece 60 dakikalık özel bölümle sınırlı düşünülmemesini söylemiş ve farklı şeyler düşünüyorlarmış. Kimi siteler bunun sadece internette yayınlanacak kısa bölümlerle 7. sezonun sonu ile 50. yıl özel bölümü arasındaki boşlukları dolduracak bir mini dizi olacağını düşünüyor. Bir başka görüş ise bunun daha fazla bölüm ya da daha fazla özel bölüm olabileceği yönünde.
Doctor Who'nun 7. sezonunun ikinci kısmı 30 Mart'ta yayınlanmaya başlayacak.



Netflix'in House of Cards'ı ile adını duyuran yazar Andrew Davies'in adını daha çok duyacağımız bir haber var. Geçtiğimiz salı günü BBC'nin yaptığı açıklamaya göre BBC Galler 2015'te yayınlanacak bir mini dizi yapımına başlayacak. Ve sıkı durun: Edebiyat klasiklerinin anası sayılan Savaş ve Barış ekranlara uyarlanıyor. Davies daha önce House of Cards'ın iki versiyonu dışında Aşk ve Gurur (Pride and Prejudice), Kül ve Ateş (Sense and Sensibility), Kasvetli Ev (Bleak House) ve Little Dorrit'in uyarlamalarıyla tanınıyor. 
Bilmeyenler için Savaş ve Barış, Leo Tolstoy tarafından yazılan ve 1870'lerin ortasında yayınlanmış bir seri romandır. 1200 sayfadan oluşan eser, soylu beş Rus ailesinin 19. yy'ın başlarından Napolyon Savaşları'na ilerleyen çalkantılı kaos döneminde yaşadıklarını anlatıyor. İki ana karaktere sahip - Natasha Rostova ve Pierre Bezhukov - dizinin yapım aşaması başladığında büyük isimlerin bu roller için isminin geçeceğine şüphem yok.
Bu mini dizi tarihin en çok sevilen edebi eserlerinden biri olan Savaş ve Barış'ın tabiki ilk uyarlaması olmayacak. Hatta BBC için de bir ilk olmayacak çünkü kanal 1972'de Anthony Hopkins'in başrolünde yer aldığı bir mini dizi uyarlaması yayınlamıştı. Diğer çekilen yapımlarda ise Aubrey Hepburn, Henry Fonda, Clémence Poésy ve Malcolm McDowell başrolde yer alan isimler olmuşlardı. Romanın Sovyet yapımı uyarlaması ise 8 saatten oluşuyor ve halen çekilen en uzun savaş sahnesi olarak kabul ediliyor. 



İzleyicilerin son yıllarda
Downton Abbey, Mad Men ve Game of Thrones gibi büyük çapta kostümlü ve etkileyici kadrolara sahip dramalara ısındığını biliyoruz. BBC de bu projeyle Savaş ve Barış'ın daha önceki edebi uyarlamalara göre büyük bütçeli bir televizyon olayı olmasını istediğini belli etmiş. Teknolojik gelişmelerin katkısı ve Andrew Davies'in elinden çıkacak bir senaryoyla BBC, Savaş ve Barış ile şimdiye kadar yapılmış en iyi uyarlamayı yapabileceğini düşünüyorum.


Önümüzdeki hafta yeni haberlerle görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder