19 Şubat 2014

Red Widow | Tanıtım


Geçtiğimiz aylarda 666 Park Avenue'nun beklediğimiz iptali geldikten sonra ABC Network kanalı, Pazar günü için boşalan yerini yeni dizisi Red Widow ile dolduracak. İlk bölümü 43 dakika olacak olan dizi, 3 Mart Pazar günü (Türkiye'ye göre Pazartesi sabaha karşı) ilk iki bölümünün ard arda yayınlanmasıyla izleyicilerle buluşacak ve ilk sezonu sekiz bölümden oluşacak. Pilot bölümü malum ortamlara düşen bu dizinin tanıtımı yapıp, ilk izlenimlerimi paylaşacağım...

Hollanda'da yayınlanan ve ikinci sezon finalini geçtiğimiz Ocak ayının sonunda yapan Penoza isimli dizinin uyarlaması olarak hayata geçirilen projenin yapımcısı Melissa Rosenberg ve aynı zamanda ilk iki bölümün senaristi. Kendisi her ne kadar övünülecek bir ünvan olmasa da Twilight serisinin senaristliğini yapmış, Dexter'da ise yapımcı olarak görev almış. Yönetmen koltuğu her bölümde değişmekte. Şu ana kadar dizi hakkında açıklanan bilgilere göre ilk dört bölümün yönetmenleri sırasıyla şu şekilde; Mark Pellington, Dan Sackheim, Terry McDonough ve Billy Gierhart.



Başrol Radha Mitchell'in Marta Walraven karakterini canlandıracağı hikâyenin biraz da konusundan bahsedelim. İzleyiciyi suç ve entrika dünyasının içine çekeceğe benzeyen bu hikâyede Marta Walraven, eşi ve üç çocuğuyla Kuzey Kaliforniya'da yaşayan bir bayandır. O, kendisini çok seven bir eşe ve üç tane de mükemmel çocuğa sahip bir annedir. Ancak daha sonra öğreneceğimiz üzere  bu ailenin içinde gizli kapaklı işler çeviren birisi vardır ve Martha bu gerçeği öğrenince işler onun adına hiç de yolunda gitmeyecektir. Bir anne, ailesini korumak için en fazla ne yapabilir, neleri göze alabilir? Red Widow'da bu anlatılır.

Red Widow'un oyuncu kadrosunda da fena isimler yer almıyor. Marta Walraven karakterini canlandıran Radha Mitchell (Silent Hill), ilk bölümde Schiller ismiyle karşımıza çıkan Goran Visnjic (ER), Marta'nın oğlu olarak izlediğimiz Sterling Beaumon (Lost), Marta'nın kız kardeşi Kat olarak Jaime Ray Newman (CSI:NY), Marta'nın babası olarak Rade Serbedzija (24), FBI Ajanı James Ramos olarak Clifton Collins Jr. (The Event)'ın yanı sıra Oz'dan Tobias Beecher olarak tanıdığımız Lee Tergesen, Luke Goss (Hellboy II), Suleka Mathew (Men in Trees), Wil Traval (All Saints), Erin Moriarty ve Jakob Salvati gibi isimler var. 



Dizide uluslarası devasa bir suç örgütünün başı olarak gördüğümüz Goran Visnjic "gerçekten çok eğlenceliydi" diyor çekimler için ve ekliyor: "Karakterim tamamiyle sıradışıydı, daha önce hiç böyle bir karakter oynamamıştım. Rolü almadan önce benim için çok ilginç bir deneyim olacağını düşünmüştüm."

Tamamiyle sıfır beklenti ile başladığım ilk bölümünü izledikten sonra dizi hakkında kendime (aslında diziye) çok da güvenmeyerek (Pilot bölümlere güven olmaz) "şans verilebilir" diyorum ben. Yan karakterlerin oyunculukları her ne kadar rahatsız etse de ana karakterleri canlandıran isimler hiç de fena değil. En azından ben birkaç bölüm daha takip edip dizinin rayına oturup oturmayacağını gözlemleyeceğim. Bir diziye başlama konusunda seçici davrananlar Red Widow'un "Pilot bölüm yanıltması" yapmadığına emin olup, dizinin rayına oturmasını bekledikten sonra başlayabilirler. Tabii dizinin kalıcı olup olmayacağı da muallak. 

Ek olarak belirtmek gerek; dizi henüz Türkçe altyazı desteği alamamış durumda. Yazının bir farkındalık yaratması dileğiyle.


2 yorum: