10 Şubat 2013

2013'ün İlk Tavsiyeleri, İzlenmesi Gerekenleri | Güzelleme



Cumartesi- Pazar eğlencesi niyetine,
Hafta içi yorgunluk atmak için,
Güzel bir arkadaş toplantısında ya da tek başınıza vakit öldürürken.
En sevdiğimiz hayali arkadaşlarımız "diziler" hız kesmiyor, üretim bitmiyor ve izlememiz gerekenler bir dağ gibi bilgisayarın hücrelerinde ya da dvd player'in yanında sıra sıra birikiyor.Zavallı harici disklerin doldur boşalt durumlarını saymıyorum bile!
Oscar filmlerini izleme çılgınlığının yanı sıra yeni diziler isteyenlere, elimdeki diziler yetmiyor daha fazlasını istiyorum diyenlere nacizane bir liste.

5'den geriye.

5-The Following - Başladı. ( FOX )


Yaklaşık 1 yıldır ben bu diziyi beklediğimden ötürü kendi adıma izlenmemesini "talihsizlik" olarak görüyorum. Her ne kadar beklentim son "limitine" kadar karşılanmasa da oldukça iyi ve konusu alışık olduğumuzun çok daha üstünde. Her ne kadar klişe ya da "daha önce gördüklerime pek benziyor" diyecek olsanız da izlememenizi talihsizlik olarak görüyorum. Poe okumayı ve öykülerini hatırlamayı seviyorsanız izlememeniz için bir neden zaten yok. Zaman geçtikçe ve bölümlerin hikayeleri oturdukça bu sene " the following"in senesi olabilir bence.


James Purefoy "kötü adam" rolünde 100 üzerinde 90'lık oynuyor. ( 10 puanı nazar değmesin diye kırdım ). Kevin Bacon ise uzun zamandır görmediğimiz kadar iyi. Cast'ın geri kalanı da kesinlikle dikkata değecek kadar iyi bir araya getirilmiş.

Genel bir anlatım dışında diziye dair fazla şey okumak için;

http://www.birdizihaber.com/2013/01/the-following-geliyor-analiz.html  

Selman yazdı.

http://www.birdizihaber.com/2012/06/yeni-dizi-following-turkce-altyaz-tantm.html 

Ali yazdı.

http://www.birdizihaber.com/2013/01/the-following-1-bolumun-ardndan-inceleme.html

Samed yazdı.


Diziyle alakalı hiçbir fikriniz yoksa altyazılı trailer'e şuradan ulaşabilirsiniz.

http://vimeo.com/44739348

( Bir Dizi Haber ekibinden amme hizmeti, Ayça Özbay'ın ellerine sağlık )

4-House Of Cards- Başladı. (NETFLIX )


Kevin Spacey'in içinde olduğu her şeyi güzelleştirdiği konusunda anlaştıktan sonra 2013'ün en sansasyonel işlerinden biri House Of Cards'ı kafamızı öne arkaya sallayarak alkışlayabiliriz bence.

http://www.birdizihaber.com/2012/10/david-fincherdan-politik-drama-house-of.html Aşkın 

http://www.birdizihaber.com/2013/01/house-of-cards-tantm.html 

ve Ayça'dan ilk tanıtım yazılarını okuduktan sonra işin güzellemesine geçecek olursak.

House Of Cards Radiohead'ın çok güzel şarkılarından biridir.

Dizi ise 13 bölümünü bir oturuşta izleyebileceğiniz kadar iyi. Ha klişeler var, sürekli entrika çeviren kadınlar, bir koltuğun peşinde adamlar , güce tapan ve bunun uğrunda her şeyi yapabilen insanlar. Sıkıldım ben mi diyorsunuz? Olsun siz bu diziyi yine de izleyin, neden mi? Çünkü bu şekilde anlatıldığını kesinlikle ve kesinlikle görmediniz diyorum bende size. David Fincher'ın da işin içinde olduğunu söylemekten keyif duyarım. İngiliz yapımı olanın çok daha iyi bir "drama"ya sahip olduğu da söylenmekte bu da bir bilgi olarak cebimizde dursun.


Türkiye'nin siyasal tarafı da diziye uzak duramadı. Buyrun bir Emre Aköz yazısı;
 http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/akoz/2013/02/07/house-of-cards

Bir başka tarz, Tayfun Atay'ın yazısı da tam bir tık aşağıda; Yazının başlığı da diziyi oldukça güzel özetliyor bence; "İnsan hiçbir şeydir, iktidar her şey."
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1120290&Yazar=TAYFUN-ATAY&CategoryID=41


3-Hemlock Grove-19 Nisan 2013'de başlıyor. (NETFLIX )


Yapımcı ve yönetmen Eli Roth. Kendisini Hostel serilerinin yönetmeni olarak da tanıyabilirsiniz. Hayalgücü sınırsız yani. Dizimizin mottosu "Lütfen Dikkalice Ölün!"


Konumuz parçalanmış bir cesedin bulunması ile başlıyor. Kurtadamlar, değişik türden "canavarlar" ve elbette ki insanlar işin içine dahil. Gerilim ve korku dozu yüksek, tansiyonu düşmeyen bir hikaye olacağı söyleniyor. Eli Roth'un bundan önceki "korku" deneyimlerine dayanacak olursak elimiz boş çıkmayız diyebilirim. Netflix yayınlayacak, 13 bölüm birden aynı anda seyircinin izlemesi için önüne sürülecek. Fikrimce izlemesi keyifli olacak ama çok kaliteli ve unutulmaz bir iş olur mu? En azından 2 bölüm izlemek gerekir diye düşünüyorum.




2-Masters Of Sex - 29 Eylül 2013'de başlıyor. (SHOWTIME )


Bir cümle ile diziyi anlatmak istersek; "İki psikoloğun 1960'larda gerçekleştirdiği cinsel odaklı çalışmaları anlatacak."


Daha derine inecek olursak. İnsanoğlunun "seks" ile ilgili beklentileri, yaşadıkları, uçuk fantazileri, neyi gerçekten sevip sevmediği ve buna benzer konular hakkında her şey bu seride cevap bulacak. ( en azından yapımcı ve yayıncı kanalın şimdilik söylemi bu! ) Bir tarafı fazlasıyla bilimsel olarak ele alınırken, bir tarafı tamamen drama ve gözlemler üzerinden yürüyecek. Thomas Maier'in kitabından uyarlama olduğunu da ekleyelim. Dönem draması ve dönem hikayeleri sevenler özellikle dizinin "hayranı" olacaklar gibi görünüyor.


Showtime'ın Dexter ve Homeland ile kazandığı tecrübe ile ortaya çok iyi bir iş çıkarılacağı konuşulmakta. Bunu da dip not olarak düşelim.



1-Vikings - 3 Mart 2013'de başlıyor. ( History TV )


İrlanda-Kanada ortak yapımı. Ragnar Lothbrok adlı muhteşem ve yenilmez kahramanın maceraları. Ailesi, düşmanları, kardeşleri ve kral olma yolunda ilerlerken yaşadıkları. Savaş, kan, güzel kadınlar, özlü sözler ve güzel mekanlar. Aradığınız bütün güzel şeyler Vikings'de bir arada. Her bölümün 60 dakika olacağı konuşuluyor. Şimdilik sadece 1 sezon olarak planlandı ama devam etme olasılığı da yüksek.

Game Of Thrones
The Borgias
The Tudors
Camelot
World Without End sevenlere Wikipedia ve IMDB öneriyor. Mottosu "The Storm Is Coming."

Tanıdık geldi mi ? :) 





Bunun yanı sıra Bir Dizi Haber yazarlarının seçtiği ve hali hazırda başlamış diziler için kısa bir bakış atacak olursak;

Zero Hour ; Samed Aslan yazdı. ( hala izlemedim ama okuduklarım dizinin çok etkileyici olduğunu defalarca aklıma kazıdılar )

http://www.birdizihaber.com/2013/02/zero-hour-tantm.html

The Americans; Ayça Özbay yazdı. ( kısaca şunu söylemem gerek bu dizi bir şahaaanee! )

http://www.birdizihaber.com/2013/02/the-americans-ilk-izlenim.html

Samed Aslan'ın The Americans yazısı için ;

http://www.birdizihaber.com/2013/02/the-americans-tantm.html

Utopia ; Ali Şahin yazdı. ( çok farklı bir hayran kitlesi olan ve pek tutulan bir yapım. pek bana göre değil ama ilk boş vaktimde izlemek için sabırsızlanıyorum. )

http://www.birdizihaber.com/2013/01/utopia-tantm.html

Bu pazar'lık bu kadar. Bir diğer yazıda buluşmak ve en iyileri ve en keyifli dizileri konuşmak dileğiyle.
Şahane bir hafta, bol heyecanlı ve keyifli günler dilerim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder