13 Şubat 2013

Üne Kavuşmadan Önce Seinfeld'de Rol Alanlar | Derleme


Başlığım açık ve net. Efsane dizi Seinfeld'de konuk olarak oynayıp şimdiki konumlarına hızla ulaşan ünlülerden bahsedeceğim. Seinfeld 9 sezon sürdü ve 3 adet Altın Küre'si, sayısız ödülü mevcut. 90'ların başında geçen komedi dizisine bugün bile gülebiliyorsam bir başarı elde etmişler demektir bana göre. Gelin konuk ünlülere göz atalım.

İlginizi çekebilir: Seinfeld | Nostalji, Şimdi Neredeler? - Seinfeld | Oyuncular

1) Bryan Cranston


Malcolm in the Middle'daki büyük rolünden ve Breaking Bad'deki ikonik karakteri Walter White'ı oynamadan yıllar yıllar önce Bryan Cranston Seinfeld'de 3 yıl içinde 5 bölümde Jerry Seinfeld'in dişçisi Dr. Tim Whatley rolünde yer aldı. Bryan Cranston'ın son zamanlarda oynadığı filmlerden bahsetmiyorum bile. İzlemekten her daim keyif aldığım mükemmel insan. 

2) Denise Richards


Denise Richards oynadığı Starship Troopers, Wild Things ve The World is not Enough gibi filmlerle ününe kavuşmadan önce 1993 yılında 'The Shoes' ismiyle yayınlanan Seinfeld bölümünde yer aldı. Ben Denise'i bir bölüm yer aldığı Friends dizisinden hatırlıyorum. Orada Monica ve Ross'un süper-seksi kuzenleri Cassie rolündeydi ve tabi ki Blue Mountain State dizisinde Koç'un eski karısı Debra rolünden biliyorum. 

3) Jeremy Piven


Entourage'ı izleyip de kendisini sevmeyen tek bir kişi bulamazsınız. Jeremy Piven çeşitli sinema filmlerinde yardımcı rolde oynadıktan sonra 1993 yılında Seinfeld'in 'The Pilot' isimli bir bölümünde yer aldı. Jerry ve George'un 'the show about nothing' ismindeki dizisi için George rolünde seçmelere katılırken izlemiştik kendisini. Bana göre onu eşsiz yapan Entourage dizisindeki Ari Gold karakteridir ve Seinfeld'de izledikten 11 yıl sonraya denk geliyor. O arada yer aldığı bir çok projeyi görebilirsiniz.

4) Teri Hatcher

 

Desperate Housewives'ın ilk çıktığı günden beri sıkı takipçisiydim ve Teri Hatcher'ı orada tanıdım. Fazla Superman yapımları izlediğimi söyleyemem. 1993 yılı Teri için büyük bir yıl olmuş hem Seinfeld'de 1 bölüm Sindra ismiyl rol almış hem de kült Superman dizisi Lois & Clark: The New Adventures of Superman'de Lois Lane karakterini canlandırmaya başlamış. Seinfeld'deki bölümünde "They're real and they're spectacular" repliğiyle akıllara kazındığını söyleyebilirim. Seinfeld'in final bölümünde de izledik kendisini.

5) Peter Krause


HBO'nun efsane dizisi Six Feet Under'da Nate Fisher rolü ile gönlümde taht kuran Peter Krause, bugülerde NBC'nin Parenthood dizisinde oynuyor. 1992 yılında Seinfeld'in The Limo isimli bölümünde Tim karakterini canlandırdı. Oynadığı üçüncü yapım olarak düşünürsek çıkışına büyük katkısı olmuş diyebilirim.

6) Michael Chiklis


The Shield, Fantastic Four gibi yapımlarda hatta ününe kavuştuğu The Commish isimli dizide oynamadan önce Michael Chiklis Seinfeld'in 1991 yılında yayınlanan bir bölümünde yer aldı.

7) Lauren Graham


1997 yılında Seinfeld'de bir bölüm rol almadan önce birkaç yapımda oynadıysa da asıl ününe 2000 yılında oynamaya başladığı Gilmore Girls dizisinde kavuştu. Kendisini bugünlerde Parenthood dizisinde izleyebiliriz.

8) Jon Favreau


1996 yapımı Swingers isimli filmde asıl çıkışını yapmadan önce 1994 yılında Seifeld'e bir bölüm konuk oldu Jon Favreau. Kendisi size tanıdık geldiyse Friends dizisinde de Monica'nın sevgilisi olarak birden çok bölümde yer almıştı. Oyuncu daha çok sinema filmlerini tercih ediyor, son zamanlarda Iron Man filmlerinde görebilirsiniz.

9) Amanda Peet


Sinema filmlerine görmeye alışık olduğumuz bir yüz daha. 2012, A Lot Like Love, Syriana, The Whole Nine Yards gibi filmlerde büyük rolleri bulunuyor. Seinfeld'de ise 1997 yılında yayınlanan The Summer of George isimli bölümde, Jerry'ni sevgilisi olarak izledik.

10) Mariska Hargitay


Law and Order: Special Victims Unit dizisinde çıktığı 1999 yılından bugüne rol alan Mariska Hargitay, Jeremy Piven ile aynı bölümde Seinfeld'de yer aldı. ER, Prince Street gibi dizilerde ve birkaç sinema filminde de rastlamış olabilirsiniz kendisine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder