20 Şubat 2013

Dizi Takip Sistemi | Öneri

Yabancı dizileri güncel olarak takip edenler için dizilerimizin yayınlanıp yayınlanmadığı önem teşkil eder. Bu yüzden çeşitli siteler bu konuda bizlere ışık tutuyor. Google Calendar üzerinden akıllı telefonlarımızdaki takvimimize senkronize edebileceğimiz, aylık kendimize özel takvim oluşturabileceğimiz oldukça kullanışlı bir siteden bahsetmek istiyorum. 


Sitenin kullanımı oldukça basit. Üye olduktan sonra favori dizilerinizi işaretliyorsunuz ve izlemiş olduğunuz dizilerin yayın tarihine göre size özel aylık bir takvim hazırlıyor. Sezon finali, ya da sezon prömiyeri yapan dizileri de farklı renklerde belirterek size yardımcı oluyor.

Örnek olarak:


Daha sonra sitenin üst kısmında bulunan iCal dosyasını bilgisayarımıza indiriyoruz, ve Google Calendar üzerinden takvimimize import ediyoruz. Bu sayede akıllı cihazımızdaki takvimimize , dizi takvimimiz eklenmiş oluyor. Akıllı cihazımızın ya da tabletimizin takviminden dizi takvimine güncel olarak erişmiş oluyoruz. ( İmport işlemi için Google Calendar sitesine gidip, Takvimlerim --- > Ayarlar  ----- > Takvim içe aktar dedikten sonra indirmiş olduğumuz iCal dosyasını ekliyoruz ) 



Alternatif bir dizi-takip projesi için daha önce yayınlamış olduğumuz bu habere de bakabilirsiniz.




2 yorum:

  1. Yaptım çok iyi oldu,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. diziler blackberry gibi imap takvim senkronizasyonu yapabilen akıllı telefonlarda da görünüyor,uzun zamandır kullanıyorum ,süper faydalı :)

    YanıtlaSil